
Fermentering og konservering
					Fermentering er en konserveringsmetode, selvom den er meget anderledes end det, vi normalt kender som konservering. Syltning med sukker og vineddike (eller eddike) har længe været brugt til at konservere sommerens frugter og grøntsager langt ind i vinteren - og fermentering er også en teknik til opbevaring. Sauerkraut og kimchi er to produkter, som vi klart genkender som fermenterede. Men det meste af det, som den almindelige mand spiser til fornøjelse, er faktisk fermenteret. De oplagte eksempler er vin, øl, ost og brød, som alle bygger deres komplekse smag på en gæringsproces. Men kaffebønnen og kakaobønnen fermenteres også, inden de tørres og ristes. Her finder du kogebøger om både gæring og konservering, som vi synes er værd at læse. 
				
			
				Vis  3 af 3 produkter
			
			Sorter efter
				
				
			
	
	
			
					Natur & Kultur
					
				
				Det nordiska skafferiet: torkning, mjölksyrning, fermentering... av Johan Björkman
					
				
					
					
						
							  209 kr.